Det finns två sorters hästköpare.

I dag har jag konstaterat två saker, den ena är att det finns två sorters hästköpare och den andre är att jag ska säga att jag har en häst till salu när JAG anser att den är klar för försäljning inte när någon tycker att den ska säljas.

Ska försöka utveckla mina konstateranden:
Den ena sortens hästköpare är den som vet vad den vill och ser möjligheterna  i hästen, ser den färdiga produkten så som den kommer att bli utan att leta fel och brister och som uppskattar ett bra grundämne. Med andra ord ser utvecklingsmöjligheterna, denna köpare hittar alltid rätt häst och det blir alltid "match in heaven".
Den andre köparen är den omständige, måste fundera och tänka, analysera, leta fel, fråga alla andra vad de tycker och ser bara vad som kan hända och hur svårt alltid kommer att bli. Med andra ord så ser denne bara problemen och eftersom problemen förväntas så kommer de också. Denna köpare hittar sällan rätt häst utan köper ett problem som inte är ett problem från början utan är ett skapad sådant och det slutar alltid med en massa besök på olika kliniker, mm.

Mitt andra konstaterande för dagen är: Jag ska bara koncentrera mig på att sölja en häst åt gången och den ska vara väl förbered innan jag ens nämner att den ska säljas. Saluhästar ska vara badade, frisserade, väl hanteradejag ska ha bestämt mig för att undvika dumma komentarer från tänkta köpare.

Med andra ord: För att undvika att utsätta sig för idioter så...
Steg 1. Välj alltid att sälja till köpare som ser möjligheterna och inte problemen.
Steg 2. Förbered hästen noga och sälj inte eller överhuvudtaget fundera på att visa en häst om den inte är till 100 % klar att visas upp.

Och försök att få mänskligheten att förstå att alla som säljer hästar inte har för avsikt att lura sina medmänniskor, det finns faktiskt ärliga försäljare som säljer en bra produkt och som lägger ner hela sin själ för att försöka göra så allt ska vara så bra som det bara går. Och alla uppfödare sitter inte i sitsen att de måste sälja sina hästar till vilket pris som helst. 

Det finns ett fint ordspråk som säger "MAN FÅR VAD MAN BETALAR FÖR"

Avslutar dagens inlägg med att ge alla mina hästköpare GULD STJÄRNOR eftersom ni alla tillhör  första kategori köpare. :) 

//Annethe
 

Kommentera gärna:

 • Annethe • 16 juli 2013 00:51:28
  Ja, jag måste tillstå att jag är lyckligt lottad över att ha hittat rätt köpare till mina hästar, hemligheten tror jag ligger i att inte ha bråttom utan låta tiden ha sin gång med att häst och ryttare ska hitta varandra. Även om tid kostar pengar så har jag igen det i det långa loppet, finns inget bättre än nöjda hästköpare.
 • Alexandra • 15 juli 2013 11:54:50
  Ja precis, har man inte pengar får man låna eller köpa en gammal omeriterad billig men snäll ASVH-pålle som jag och träna samt spara till en yngre stjärna i framtiden istället för att köpa en stackars häst av oseriös hästhandlare :) Då skulle landet ha fler fina svenska hästar överallt istället för som det ser ut nu på annonssidorna :) Skulle jag säga det här högt skulle man väl få halva Sveriges hästfolk efter sig, fast jag bor långt ute på landet så ingen som hittar hem till mig ändå :) Vettigt hästfolk förstår denna kombo och det är väl säkert sådana köpare du vill ha till dina fina uppfödningar, är väl lättare att föda upp bra hästar om man är kunnig som dig men svårare att hitta bra köpare som kan ta vid :) Men det verkar du ju också lyckats med ändå :) Heja Annethe! :)
 • Annethe • 14 juli 2013 10:41:50
  Kul att du hittat till min blogg! Du satt fingret precis så som verkligheten är, "Stjäl hästköpare med sina skojpriser" Det är en total omöjlighet att konkurrera med deras prissättning om man vill bedriva en seriös avel för bra avel kostar pengar. Egentligen inte så svårt att räkna ut för alla som har egen häst att uppstallning, hovslagare, foder och veterinär kostar precis lika mycket för ett avelsto, unghäst som färdig ridhäst.
 • Alexandra • 14 juli 2013 09:49:58
  Hittat till bloggen nu, kul att titta in och läsa hur det går :) Heja svenska hästar och duktiga uppfödare tycker jag som är amatör men aldrig tänker köpa en stackars skadad mager import utan papper från någon av alla oseriösa förmedlare som finns och själ hästköpare med sina skojpriser. Men när man ser hur bra dina hästar får växa upp, de får ju faktiskt vara hästar, borde vara en av anledningarna till framgångarna och hållbarhet :) Hoppas du får en fin sommar och att turen nu vänt! Kram från mig och Douglas.

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar