image003

Charmfleure

f. 2007

e. Corland  eu. Damiro

 Mankhöjd 168 cm

ASVH Selektionssto

Meriter:

  • Falsterbo 2014: Charmefleur med Fredrik Spetz placerade sig som sjua, av totalt 180 ekipage, i finalen för sexåriga hästar efter en felfri ritt i grundomgången och två nedslag i omhoppningen.
  • Uttagen till unghäst VM 2014
  • Placeringar upp till 140 hoppning innan en skada satte stopp för Charmefleurs karriär. 

Blup:

Ladykiller xx
Landgraf I
Warthburg
Corland
Cor de la Bryère
Loanda
Urbine
Charmefleur
Pilatus
Damiro      
Gratia
Lafleur
Beach Boy
Urina
Kurmusse II

Corland härstammar från den välkända Holsteiner linjen 104A, vilken leder till Retsina, som vann Hamburg Derby 2 gånger. Corland har haft en imponerande karriär. Han blev placerad b.l.a i följande Grand Prix tävlingarna: 2:a plats i Rotterdam, 4:e plats i Olso och Den Bosch, 5:e plats i Bordeaux och Maastricht, 6:e plats I Helsinki, 7:e plats i Zuidlaren, La Baule och Calgary. Han blev också Champion utav Benelux i den Hague, 7:e plats i Världskuppen i Verona och 5:e plats i “Sires of the world Lanaken”. På Europeiska mästerskapen visade Corland att han tillhör de bästa i världen, då han vann både kvalificeringarna och hade den snabbaste tiden i omhoppningen för Speed klassen. I finalen kom Corland på 9:e plats. Han hoppade med lätthet de stora banorna och visade sin enorma kapacitet. Antalet avkommor som tävlar på internationell och Gran Prix nivå är många. En av de mest välkända är stoet; Silvana. Tillsammans med hennes ryttare Kevin Staut så är ekipaget del av det Franska landslaget och de vann silver medalj I Kentucky World Championships och Europeiska Mästerskapen I Madrid. 2012 fick de framgångar I World Cup Qualifiers i Stuttgart och Bordaux och Silvana kom på 3:e plats i Rolex finalen.

 

Damiro
Damiro
Corland
Corland

Damiro stamtavla innehåller en kraftfull kombination av Europas topp hoppning blod. År 1988 Damiro var mästare av hans bruksprov uppnå fem 9: or och två 8,5 s. Han blev efter vinnaren av A-tävling hoppning säsong 1989-1990.Damiro har fyra godkända söner: Hilton (säljs som en bygel till Italien), ID, Douwe, och Le bDu p. (Säljs som dressyr far till Sydamerika).Damiro reds av Wout-Jan vd Redoubt, till flera segrar, inklusive vintern inomhus mästerskap Leiden, där han var mästare. I Bordeaux var han vinnare i två staket parcours (där han hoppade två meter) och fjärde plats i jachtspringen. Dessutom placerade han väl i Rotterdam, Amsterdam, Calgary och Geneve. Damiro står på sjunde plats på indexet med 142 poäng. Damiro unga sporthästar verkar följa i hans hoofprints. Bland hans framgångsrika fyra, fem och sex åringar är Mr ITT Jamiro, Kimberly och Impact.