Cost a lot of Money Bay (SWB) (20)

f. 2015

e. Christian  u. Al Caca Bay - Almeto Z

Mankhöjd 163 cm

Blup:

Dräktig med Cornetto du Lys PS

ASVH Selektionssto

Meriter:

  • Modern Al Caca är tre generationer svårklassmödrena där både mormoder CaCanny gick svår hoppning och mormorsmor Camilla var Ulrika Hedins första svårklasshäst.
  • Mostern A Micro deltog Falsterbo och Breeders som 5-åring där hon placerade sig på en 8:e plats.
  • Fick HoppDiplom på 3-års testet i Sundsvall och klass 1 som gångartshäst.
  • Money var uttagen till SSHS aktionen på Elmia 2018 och såldes tiil Ancarkrona/Lilja.
  • Vann Champion of the Youngster med Stina Lilja innan en skada satt stopp för fortsatt tävlade. 

Christian

Innan han såldes till Storbritannien stod Christian  på Böckman stuteriet och reds av Soren von Ronne som hoppade upp till 1m55 i 3* tävlingar över hela Europa. Christian är en modern hopphingst som passerar sina långa ben och omfång i galopp. Christians föl är kända för att inspirera med karisma, modernitet och kraftfulla, elastiska rörelser. Som ung hingst fick han 4 × 10 i sin licens och 2012 kvalificerade han sig med toppbetyg för finalen i Bundeschampionatet för sexårigar. Han hade också höga placeringar i Dortmund, Kiel, Neumünster och Chemnitz 2014. Hans far, Cartani, är resultatet av uppfödningen av den tvåfaldiga OS-hingsten Carthago Z till VM-guldvinnaren Taggi. Cartani själv var en Holsteiner Premium hingst, kvalificerade sig två gånger med toppbetyg för Bundeschampionat och tävlade flera gånger som medlem i det danska laget under Charlotte von Rönnes sadel. Han tävlade i EM 2013 i Herning/DEN och placerade sig i Grand Prix i Spangenberg och Neustadt/Dosse. Cartani presenterade flera licensierade söner i Oldenburg, Holstein och Belgien. Cartanis damm, Free Lilly (sportnamn: Vem vet Lilly), deltog i de olympiska spelen 2004 i Aten/GRE. När hon uppföddes till Lordanos producerade hon den licensierade hingsten Lukanec som också är stationerad på Böckmanns. Mormor, Miss Playback, är mor till de licensierade hingstarna Liberty Life (av Lord Liberty), Lord Pezi och Lord Pezi Two. 

Almeto Z

Almeto är född på Zangersheide och förenar i sin härstamning de bästa hoppgener som finns i Normandie och Hannover.Hans fader Almé, (SF) lämnade en stor mängd topphästar och lade grunden till en stark dynasti av framgångsrika hingstar för hoppaveln i Frankrike. Almétos mamma Gotenamt är helsyster med Robin Z´s mormor Gotin, som under namnet Girl var en mycket framgångsrik hopphäst innan hon gick i aveln på Zangersheide.
Alméto utbildades Lene Nissen Lembke mig upp till start i 1.50. därefter växlade han över till Maria Gretzer som med framgång tävlade honom internationellt. Han blev snart känd som en exellent speedhäst. Några år senare fortsatte han sin bana med R.G.Bengtsson på ryggen och förblev där tills Roffe flyttade till Holland. I sambland med R.G.B´s flytt övertog Niklas Arvidsson Almeto och de hade åtskilliga framgångsrika år tillsammans.
När Alméto Z avtackades 19 år gammal , hel och sund från tävlingsbanan, hade han startat 338 gånger med 38 segrar och 118 placeringar under sin karriär i Sverige och hoppat in 390000 kr. Hans internationella segrar och placeringar inbringade ungefär motsvarande och totalt vann han närmare 900000 i sv.kr.