Qulara  (SWB)

f. 2016

 e. Perigueux   u. Querida - Lux Z

Mankhöjd 172 cm

Dräktig med Chacoolou PS

Blup:

Avkommor:

Meriter:

Qulara är född hos Ellen Brunnäs och har Indra som mormor som Ellen tävlade framgångsrikt i Svår Hoppning, hon har även en syster Quriosa som nu tävlar 130 i unghästklasser.
Exteriörbedömd med poängen 80%

Perigueux

Perigueux var den mest framgångsrika sexåriga Hannoverian hingsten 2008 under Joachim Winter och vann senare hopptävlingar i serie. År 2010 tog Eva Bitter över tyglarna och blev mycket framgångsrik med Perigueux i den internationella Youngster Tour 2010. Perigueux avkommor, till exempel Perignon, som rids av Ludger Beerbaum, visar sig innebära deras fars förmåga för hoppet. Många vinster och placeringar i stora internationella mästerskap finns nu i rekordet för denna toppidrottare, och 2013 toppade han och Eva sin karriär tillsammans med titeln tysk mästare. Perigueux far är Celle -hingsten Perpignon, som kommer från en högklassig familj. Hans far, Pilot, är en symbol för Westphalian hopphästuppfödning. Pilot går tillbaka till fullblod Pluchino xx och till G-Hanovierian blod. Perpignons damm, St.Pr.St. Whyoming, är också damm för den nationella mästaren, Placido, och auktionsprisrekord-fastställande Prestige Pilot. Perpignons mormor, Peggy Cup, är en helsyster till hingsten Foxhunter. Perpignon segrade i hoppning till klass S och har trots begränsad avel fått flera hästar framgångsrika upp till avancerad nivå. St.Pr.St. Sensation är nu i hoppning i Italien. Hon är en dotter till springhoppet, Stakkato som var en berömd mästare för de nationella hopphästarna med betyget 9,9 och hade många efterföljande Grand Prix -vinster och placeringar. Perigueux mormor är en dotter till Selle Francais Furioso II. Han överför också sin enastående ridbarhet och talang till sina ättlingar som också är framgångsrika i frihoppningstävlingar och hopphopp. 

Lux Z

Lux Z producerar eleganta föl med ett överflöd av talang och omfattning. Lux Z började sin karriär i Holstein innan han flyttade till Nederländerna. Senare inledde han en framgångsrik internationell karriär med den italienska hoppryttaren, Jerry Smit, och paret tävlade vid OS 2000 i Sydney. De vann också Pulsar Crown -tävlingarna i Valkenswaard och Cannes, och deltog i WEG i Jerez 2004. Lux vann över en miljon euro i prispengar under hela sin karriär. Fader - Lord Calando är en morbror till den stora Carthago Z, och hans damline är också ansvarig för de inflytelserika hingstarna, Caletto I & II. Han har producerat en mängd grandprix -hästar förutom Lux, inklusive Locando, Lord Castro, Rubynea och Lennart Z, förutom de licensierade sönerna Lordship, Lacantus och Lord Cantus. Damline - Lux härstammar från en mycket stark damline. Hans mor Apocalypte är också damm till hans licensierade helbror, Lux II Z, och grand prix-hoppstoet Gismo Z. Hennes dotter Lystria producerade grand prix Andiamo-dottern, Usrava, och grand-dammen är Lavallos damm. Den bredare damlinjen har producerat viktiga sport- och avelshästar som Colombus van de Helle, Latino 125, Cambito van de Helle, Cassini Gold, Empire, Heechhiems Cancun VDM och de fantastiska ston Loreana och Caretina de Joter, som båda rankade i toppen 60 på världsrankingen under sina respektive sportkarriärer. Avkomma - Lux ättlingar är mycket eftertraktade; han har mer än 50 grand prix-hopphästar vid sitt namn och flera evenemangshästar i toppklass. Lupicor, Non Stop R, H&M Tornesch, Utascha SFN, Luxana och Special Lux är några av hans mest kända grand prix-avkommor, medan sonen Fernhill Fugitive var en del av det guldmedaljevinnande teamet och Pan Am Games, där han också slutade tio individuellt under Phillip Dutton. Paret har fått ett antal topplaceringar på CCI4* -nivå, inklusive fyra topp-20-mål på Rolex Kentucky CCI. Delux Z har också tävlat till toppnivå, slutat 9: a på Kentucky CCI 2017 och vann på CCI3* -nivå.