Zanetti Bay (SWB)

Valack Skimmel f. 2013

e. Zorro u. Royal Highness ue. Haynd

Mankhöjd 169 cm

Blup:

Meriter:

  • Mormodern blev bästa hopphäst vid treårstestet i Malmöhus med betyg 10-9.
  • Mormormodern Inpuls som är premierad Elit kommer från ett starkt mödrene där tre generationer bakåt har tävlat svår hoppning.
  • Moster Zsazsa hoppade 10-9 på 3-års och visades vid Riksutställningen på Strömsholm där hon gick vidare till den slutliga finalen.

Zorro

Haynd

Zorro en riktig drömhäst! Det räcker att titta på stammen på denna  topphingst för att förstå att hans fina sport prestationer inte är någon  slump. Han har grym kapacitet och ett fantastiskt temperament  cool, snäll och obekymrad men alltid med i matchen när det gäller !
Hans far är den berömde snövita superhopparen Clinton som räknas som en  av Europas absolut hetaste fadershingstar med rader av framstående  tävlingshästar av yppersta kvalité. Clinton och Dirk Demeersman har topp  placeringar i OS och WC sammanhang samt mängder med segrar och placeringar i GP  hoppning som exempel
kan nämnas 4a i OS i Athen och 2a i Grosse Preis in Aachen.  Clinton är ett av de starkast lysande namnen i hopp aveln just nu som är far  till flera topphästar tex snack hingsten, GP och OS  hästen Coronet Obolensky- Marco Kutcher, fler exempel är Upsilon vd Heffinck, Vivaldo vh Costersveld,  Vitesse Greenfield, Vedette vd Koeboshoeve, Special Z och Almachtig.. Många av  världens
toppryttare som Jessica Kurten, Tina Lund, Marco Kutcher, Willi  Melliger, Michel Hecart, Dirk Demeersman och Ludo Philippaerts har valt Clinton hästar! 
Clinton är utsedd till Ambassador i BWP = den  högsta merit en hingst kan få! I aveln fins ett stort antal Clintonsöner  ex Utrillo vd Heffinck, Cornet Obolensky, Vision, Upsilon, Diabeau, Withaker,  Fantast mfl. Värt att notera att vid tex OS i Hong Kong hittade man det  värdefulla  Corrado I blodet i mer än 10% av hopphästarna !


Haydns moder är syster till två godkända hingstar varav den ene gått svår hoppning och den andre svår dressyr. Morfadern Lucky Boy xx är far till flera svår klass hingstar, bla World Cup vinnare. Fadern Mytens xx inköptes som 1-åring för 950000 dollar. En av världens vackraste fullblodshingstar. Mytens xx verkar idag i Holsteineraveln och är en uppmärksammad hingst i Europa, som lämnat mkt god exteriör, godkända hingstar och avkommor i internationell dressyr och hoppning.
Haydn 977 har gjort godkänt bruksprov och har vinster och placeringar i svår klass(150cm) hoppning.