Marstall är en av de absolut ledande hästfoderproducenterna i Europa och har idag ett toppmodernt foderkoncept som tillgodoser behovet för varje häst.
 

Tillverkningen sker  i Tyskland på Marstalls egna fabriker, där ett team av agronomer och forskare hela tiden ser till att Marstalls foder lever upp till de nya standarder och krav som ställs på toppkvalitetsfoder.


Beställning gör ni enklast genom att maila, ringa eller skicka ett sms/meddelande till mig.  Jag samordna leveranser runt om i Jämtland med omnejd (ni beställer och jag levererar), det går även bra att hämta foder i Laxviken.
 

Haferfrei Plus 
Marstalls mest omtyckta musli! Utan havre och med dubbel tillsats av mineraler och vitaminer, kan användas som helfoder eller i kombination med spannmål. Haferfriei försörjer alla hästar efter deras behov, med vitaminer, mineraler och framförallt med de spårelement som till stor del saknas i hö (koppar, zink, selen).
 

Senior Plus -
Den speciellt delikata, lättsmälta och näringsrika ”anti-aging” müslin till äldre hästar (och rekonvalescenter). Vid regelmässig fodring förebygger den substansförlust. Främjar ämnesomsättningen och hjälper till att bibehålla en positiv utstrålning. Ger mer vitalitet, motståndskraft och livsglädje upp i hög ålder.


 

Complete
är en fullvärdig müsli med väl avvägd blandning av havre och hydrotermiskt expanderade korn- och majsflingor. Complete är det kompletta färdigfodret då det innehåller all näringsämne-, energi-, vitamin- och mineralbehov. Tillsammans med Fohlen-Mix är det en ideal uppväxt-kombination.
 

Freizeit -
Högkvalitativt musli som baserar på lättsmälta spannmålsflingor utan havre och med extra mycket fibrer. Energi och proteinreducerad! Ideal för hästar i lättare arbeta, lättfodrade eller med boxvila. Väl avvägd försörjning med vitaminer och mineraler. 


 

Naturell -
utan pellets + struktur, den "något annorlunda" muslin till alla som letar efter det där lilla extra åt sin häst. Naturmusli med äpple, morot och Omega-3-olja. Utan pellets och olja. Baserar på hydrotermiskt expanderade spannmålsflingor (utan havre) med lågt protein och sockerinnehåll. Framförallt till känsliga och kräsna hästar och hästar som tenderar till allergier.

HH Care Omega Plus. 
Omega Plus är ett nytt kompletterande foder med över 65% extruderad linfrö och har en hög halt av både olja, protein och den aktiva antioxidanter vitamin E och selen. Omga plus ges som ett komplement till det dagliga foder, och kan ersätta oljestöd och det är en stor källa till energi för alla typer av hästar. Det höga innehållet av omega-3 bidrar till att ge en långsam frigjorda energin som har en positiv effekt på hästens uthållighet och hjälper matsmältning och immunsystemet. Omega-3 är känd för sin anti-inflammatorisk effekt, vilket är positivt för kroppens förmåga att återhämta sig IMI både kort och lång sikt belastningar. Innehållet av vitamin E och selen är viktiga antioxidanter som skyddar kroppens celler mot fria radikaler och samtidigt stödja muskelfunktionen och återuppbyggnadsprocesser ovanpå tunga laster. I tillverkningen uppvärms (extruderade) linfrö så att biotillgängligheten är bättre och hästarna giftiga cyanvätesyra neutraliseras. 

Champion
havrefri ”High-EnergyStrukturmüsli” med protein av hög kvalitet för muskelupp- byggnad, för högsta prestation i alla discipliner. För kraft och uthållighet, framförallt under tävlingssäsongen. God smak, värdefull
lusern-struktur, örtblandning, äpple, öljäst, Lecithin, vegetabiliska Ω-3-fettsyrerika oljor och havsalger.
Med extra E-vitaminer för stöd till muskelmetabolismen i stessade situationer. 
Champion har ett högt innehåll av mineraler och vitaminer (framförallt vitamin E) för att jämna ut den starka sportliga belastningen och bibehålla konditionen. Det havrefria innehållet lämpar sig dessutom
speciellt för känsliga och nervösa hästar.

 

Cornmüsli
Sporthästar, vars prestation fordrar kraftfullt muskelarbete,
och hästar som tränar upp konditionen, behöver ett lättsmält foder med kompakt energi, rikt på antioxidanter och som de tycker smakar gott.
Dessutom behövs alla andra näringsämnen för prestation, utstrålning och glänsande hårrem, och att hästen ska kunna hålla sig lugn i temperamentet. Utan havre och med extra Lecithin, E-vitaminer och selen! 

Amino-Sport Müsli
den nyaste generationen högprestationsfoder. Energirik müsli med havre och tillsats av speciella essentiella aminosyror
i ren form för optimal muskeluppbyggnad. God smak, glykogensnål, lågt stärkelsesinnehåll och rik på struktur. Extra mycket E- och C-vitaminer.
För högsta prestationsanspråk i sport och träning i alla discipliner 
Aminosyra-blandningen finns också som ett koncentrat
- Amino-Muskel PLUS. Ett koncentrat till individuell uppvärdering av den vanliga foderstaten och speciell tillsats av aminosyror.


 

Turnier
ett foder för topprestationer. Snabb energi och extra mycket vitamin E – för power, när det behövs! Turnier kan ges som enda kraftfoder med tillräckligt hö till sporthästar vid medelsvåra till svåra tränings och
tävlingsbelastningar.
Man kan kombinera Turnier med följande marstall produkter:
• marstall Cornmüsli till substansuppbyggnad och vid grundläggande kraft-uthållighetsträning.
• När hästen svettas mycket rekommenderas att fodra med Subito, eller till nervösa hästar extra magnesiumprodukten Piano
• Amino-Muskel PLUS stödjer speciellt
muskeluppbyggnaden och den snabba muskelregenerationen

 

Vito -
för hästar med metabola problem som måste äta säd fritt (EMS, fång, PSSM, Cushing, myopati). Även lämplig för sporthästar. 
Receptet sammanställs enligt vetenskapliga rekommendationer för ransoner i metabola störningar: Inga korn, inga melass, låg stärkelse och sockerinnehåll, rik på fibrer, rika på antiinflammatoriska omega-3-fettsyror, vitamin E, zink och selen. 
Vito är baserad på lösa eller pressade hö fibrer, olja och mineral/vitaminblandning, uppgraderade med läckra naturliga komponenter såsom morot och vitlök flingor. Genom den höga råfiberandelen från "råfibrer
19 %" är Vito väldigt mättande, därför är det idealt till hästar som inte ska ha så näringrik mat.

 

Faser-Light®
Ett melass- och glutenfritt, präbiotiskt light-foder utan spannmål, med lågt energi- och stärkelseinnehåll. Innehåller tugg- främjande, hackat hö och lucern från Allgäu i Sydtyskland, örter och de tarmaktiva marstall previta-fibrer (13%). För lättfodrade hästar i lätt
eller ingen träning. För lättfodrade hästar som är i lätt eller ingen träning är stärkelse- och sockerhaltiga kraftfoder ofta för näringsrika. Det belastar ämnesomsättningen. FaserLight® som varken innehåller spannmål eller melass, och därmed en mycket liten mängd stärkelse och socker, lämpar sig till hästar med ämnesomsättningsproblem och till att förebygga bl.a. EMS eller fång. 

Bergwiesen Mash
för bättre matsmältning till hästar med låg stärkelse tolerans
Mashen som är fri från spannmål, gluten och melass
För bättre hälsotillstånd i tarmarna.
Innehåller linfröolja som skyddar slemhinnan i tarmen.
Blandningen av örter har en positiv effekt på luftvägarna och ger därmed en allmän livskraft.
Har en hög halt av omega-3-fettsyror från vegetabiliska oljor.
Innehåller öljäst och äppelpressrester.
Bara naturligt innehåll av vitaminer och utan tillsatser
Bergwiesen Mash är baserad på lufttorkat ängshö från Allgeau platåer i södra Tyskland och är särskilt lämplig för hästar som bara kan tolerera låga halter av stärkelse och socker. Den grötliknande konsistensen gör den även lämplig för hästar med dåliga tänder och problem med att tugga samt äldre hästar.


 

Western -
är p.g.a. av den speciella blandningen av rena aminosyror speciellt lämpad för westernhästar, men även god till hopphästar.
Dessutom ger Western Strukur-Müsli din häst en balanserad kost med mineraler, spårämnen och vitaminer, framförallt med antioxidativ vitamin E + selen för att reducera radikalerna och därmed skydda muskelcellerna.
Lättsmälta kolhydrater av expanderade majs- och kornflingor och hög kvalitativ vegetabilisk Ω-3-fettsyrerik olja levererar koncentrerad energi för
kraft-uthållighets-arbete. Den iblandade lusernstrukturen främjar tugg verksamheten, salivbildningen och därmed också matsmältningen. Välsmakande äppeldrav, öljäst och krispiga ärtflingor rundar av receptet.
Ännu ett tips:
Med marstall Western Struktur-Müsli är inget
ytterligare special mineralfoder eller muskel-uppbyggningssupplement
nödvändigt!

Condición
den högkvalitativa müsliblandningen till Pura Rasa Espagnola (P.R.E.) och andra dressyrtalanger. Inspirerad av den ursprungliga iberiska fodringen, med speciellt högvärdigt protein, anpassade essentiella aminosyror(tillsatta i ren form) och hälsosam havre andel. Med Ω-3-fettsyrerik olja, lättsmälta, hydrotermiskt expanderade majs- och kornflingor och extra rik på tuggfrämjande råfibrer. Med organiskt selen och rik på koppar och zink för vacker hårrem, imposant man och friska hovar. 

Isländer Robust -
utvecklades speciellt för lättfodrade hästar och raser, för att kunna livnära dem naturligt och fullvärdigt. Fodras det dagligen, säkrar Isländer Robust-Müsli den omfattande försörjningen av alla näringsämnen i lättåtkomlig form.
Det lämpar sig speciellt för islandhästar, haflinger, fjordhästar, connemaras, freiberger, criollos och kallblod etc.

Zuchtmusli -
ett högkvalitativt muslifoder speciellt till avelsston, gjort av lättsmälta, hydrotermiska expanderande spannmålsflingor, högkvalitativa proteinkomponenter (t.ex. ren L-Lysin) och Omega -3-fettsyror.perfekt avvägt med mineraler, spårämnen (koppar, organiskt selen) och extra betakaroten. 
Marstall-tips: Ston som inte vill bli dräktiga eller som betäcks vid vinterfodring, fodras med Zuchtmusli för förbättrad betakaroten och aminosyreförsörjning ca 4 veckor innan de betäcks till ca 3 veckor efter att de är dräktiga därefter kan de fodras med sitt vanliga kraftfoder igen
.

 

Fohlenmüsli -
är lättsmält och med den goda smaken av mjölk. Rik på koppar, speciella mineraler, vitaminer, organiska selen och värdefulla aminosyror till skelettutveckling och bygga muskler. Dagens föl utvecklas så snabbt att när de är bara en månad gammal kan stoets mjölk knappt förse den med tillräckligt med näringsämnen. Därför är det ganska naturligt efter bara några veckor för dem att börjar äta fast föda. På detta tidiga stadium är fölet intag av foder så liten att endast ett speciell koncentrerat foder är tillräckligt bra för att förse fölet med viktiga näringsämnen.


 

Young Star -
Ett modernt muslifoder utan havre till unghästar i växt och arbete. När hästen växer har den ett mycket stort behov av näringsämnen, och om den arbetas samtidigt är det extra viktigt att vara extra beaktsam på hästens näringsmässiga behov. Skelettet kräver de riktiga vitaminerna och mineralerna, muskelväxt kräver protein och för att dessa kan fungera ihop behövs ett speciellt foder.
 

Fohlen-NOT-Paket -
fölets grundförsörjning i de första levnadstimmarna. Innehåller 2 x 200 gram, 1 x 3,5 kg Mjölkpulver, inklusive hjälpmedel och dricksschema. De första livstimmarna är avgörande! Föl har inga egna immunämnen när de föds, dessa finns i stoets råmjölk. Därför är intag av råmjölk inom de närmsta timmarna livsavgörande, finns det ingen omedelbar tillgång till råmjölk är det viktigt att handla snabbt! För dessa föl har Marstall sitt Fohlen-NOT-paket, innehållande högkvalitativ råmjölksersättning i form av torrmjölk mm.

Mash -
för bästa pälsfällningen och en aktiv matsmältning. Med värdefulla gula linfrö, fruktigt äppeldrav, kostfiberrik kli och många andra matsmältningsfrämjande komponenter stimulerar den aptiten, matsmältningen och ämnesomsättningen. En varm måltid Mash rekommenderas vid t.ex förstoppning, fölning och efter avmaskning men även vid väderomslag, foderomställning och under pälsfällning. Mash är också lämplig som foder för återuppbyggnad efter fysiska och psykiska stressfaktorer som tävling och transport. Marstall Mash framställts utan användning av melass, konstgjorda tillsatser, konserveringsmedel eller starka eteriska oljor. 

Mash To Go -
i en praktisk portionspåse. En snabb och enkel tillredning som rekommenderas för: Tävlingar, Träningar eller efter långvarig transport. Att ge hästen efter avmaskning, kolik eller fölning. Skämma bort din häst när du tycker att den borde få en extra läcker måltid på toppen av en hård dag.
Finns även Mash to Go Bergwisen 

 

Force  -
är en komplett och värdefull vitamin- och mineraltillskott för alla hästar från fritid- till sporthästar. Force innehåller alla viktiga vitaminer, spårämnen och essentiella aminosyror och elektrolyter som alla hästar behöver och rekommenderas för både sport hästar, Ston i avel, hingstar , föl, unghästar, pensionärer, ponnyer, islänningar och västerländska hästar.  Marstall Force är ett foder av högt värde eftersom koncentrationen av vitaminer, mineraler och spårämnen är extra koncentrerad och ett högt innehåll av öljäst ger smältbarhet och enkel matsmältning. ´

Stall- Riegel
praktiskt vitamin och mineral kex som är ätt att använda till alla hästar

Lätt att dosera och välsmakande
Brett Ca : P förhållande (calcium/fosfor)
Kan användas året runt
Marstall Stall-Riegel är vitamin och mineralkomplement av hög kvalité med smaklig lusern. Används till alla typer av hästar (låg eller hård sportslig belastning) under hela året.

 

Weide-Riegel
praktiska mineral kex till hästar på bete som är lätta att använda till alla hästar

Lätt att dosera, välsmakande
Till hästar på bete
För bättre matsmältning
Weide-Riegel är ett speciellt mineral och spårämneskomplement baserat på kostfiberrikt kli. Till skillnad från Stall-Riegel är Weidel-Riegel inte tillsatt vitaminer, då gräs ofta innehåller tillräckligt med vitaminer. 
 

Sinfonie
den vitaliserande och uppfriskande örtmüslin utan havre. Utvalda naturörter i riven och skuren form för vitalitet, välbefinnande och fria andningsvägar. Som komplement och berikning av den dagliga fodringen, ideal till spannmål, pellets eller müsli.
Alla känner till den stärkande och upplivande kraften från örter och deras eteriska oljor. Deras heltäckande verkan på organismen är också väldigt
uppskattat inom humanområdet. Mångsidiga örtanvändningar verkar uppfriskande och stimulerande för blodomloppet och näringsomsättningen.

Sinfonie är en havrefri, aromatisk müsliblandning som passar alla hästar. Förutom örter innehåller den vitaliserande beståndsdelar såsom öljäst, SinfonieVital-Pellets, linfrö och lusernstruktur. Det hjälper hästarna till en friare andning, mer välbefinnande och stärkt immunsystem. 

ExZem-Müsli
naturbaserad special hud-aktivmüsli (utan havre) till hästar.
Hästar med känslig eller redan skadad hud behöver en högre mängd av organiska (lätt för kroppen att utnyttja) spårämnen och även en balanserad tillsats av näringsämnen utan en alltför stor kraftfodergiva. ExZem-Müsli ger hästen högkvalitativa, organiska spårämnen som t.ex. koppar, zink, mangan som är speciellt viktiga för huden. ExZem-Müsli tar även hänsyn till
allergikänsliga hästars högre behov för att förhindra underförsörjning.
Dessutom innehåller ExZem-Müsli ett flertal hälsosamma ämnen: havsalgs-mjöl och kiselgur ger värdefull kiselsyra för hud och hår, vitlöksgranulat och speciella naturörter hjälper till att rena blodet och stödjer hudens funktioner. Öljäst är en välsmakande leverantör av essentiella aminosyror, särskilt viktig för hårets växt, Ω-3-fetssyror från linfrö verkar infektionshämmande.
Den höga koncentrationen av näringsämnen i ExZem-Müsli möjliggör små kraftfodermängder, vilket inte bara avlastar mag-tarm-trakten, utan även medför att ExZem-Müsli är en speciellt sparsam och ekonomisk müsli.
ExZem-Müsli bör fodras från februari till oktober. Hos starkt drabbade hästar är ExZem-Müsli det bästa fodret över hela året.

Optimal
Vitalämnesrikt müslikoncentrat med leververksamma naturörter och struktur. Organiskt bundna spår- och mineralämnen från värdefulla naturkomponenter. Till komplettering och uppvärdering av alla dagsgivor. Redan små müslimängder täcker behovet. Stödjer lever, njure och hjärt- och kärlsystemet. För lättfodrade hästar är ”vanliga” kraftfoder rekommendationer vid lätt arbete för det mesta för näringsrika.
Här vore ett mineral- och vitaminrikt, koncentrerat tillskottsfoder, alltså ett ”müsli-koncentrat”, där små portioner täcker dagsbehovet nödvändigt.
marstall Optimal är ett sådant müslikoncentrat. Ett bra alternativ till hästar som får en ”hand full” müsli. 

HH Care Lucerna Plus
Lusern Plus – grovfoder som förlänger tuggtiden. Dammfritt och rik på Ω-3 och Ω-3 fettsyra. Lämplig att använda när man önskar kroppsuppbyggnad eller som grovfoderkomplement. Bra att blanda i fodret till hästar som "kastar i sig" kraftfodret.
De välsmakande råfiberkomp
onenterna intensiverar tuggverksamheten, vilket ökar salivproduktionen och förbättrar upptagningen av fodret.
Lucern Plus är uppskattat att använda som enda grovfoder (ersättning för hö) hos hästkliniker, under resor och vid tävlingsmeeting. Alltid bra att använda där en damm fri, alltid konstant hög grovfoderkvalitet med näringsrik och lättsmält sammansättning önskas. Bra till hästar med damm- och svampspor allergi, seniorhästar, hästar i rehabilitering eller hästar med tandproblem och dålig foderomsättning.
Sammansätning: Lucern 92%, sojabönolja 4%, linfröolja 4%. 


Pris: kr / 15 kil

Marstall Basis Lusern
Är ett bra komplement till hästens dagliga hö ranson. Innehåller alfalfa, lite olja och melass. Basen är en mild cut alfalfa (2-6 cm), lätt oljad och melasseret alfalfa-hö-struktur blandning. Den värdefulla och proteinrika alfalfa gör Basis, tillsammans med fettsyra rika Ω- 3 olja till ett mycket näringsrik fodertillskott. Även idealisk för hästar med damm och svampspor allergier, rehabilitering och äldre hästar och hästar med tandproblem. Har det dagliga hö´t ett lågt fodervärde är Basic också ett tillägg i hög kvalitet. Basis är också ett grovfoder som är lätt att ta med på tävlingar mm. Ingredienser: Lucerne hö 75%, korn vete halm 15% vegetabilisk olja från raps . 5%, melass av sockerbetor 5%

 

Marstall Wiesen-Cobs 
Cobs tillverkas av och består av över 50 olika sorters gräs och örter.
Gräset slås under blommningen och under den 1:a utväxten och torkas skonsamt för Marstall Wiesen-Cobs och pressas till cobs.
Naturligt och med perfekt balans mellan kalcium och fosfor är Marstall Wiesen-Cobs är dammfritt, fruktanfattigt, utan melass och råfiberrikt. Marstall Wiesen-Cobs är även perfekt för äldre och känsliga hästar.
1:a utväxten skördad under blommningen, Perfekt för äldre och känsliga hästar
Skonsamt hackat och varmlufttorkat, Dammfritt, Utan melass25 kilos säck 

Wiesen- Fasen 
Skonsamt korthackade, varmlufttorkade lösa höfibrer från de naturbevarade höglandsängarna i Allgäu. Wisen-Fasen kan användas som alternativ för hö, inga tillsatser! (Inga melass, och olja) och med en hacklängd på 1 - 2 cm. Två till tre nävar intensivierar tuggandet och salivbildningen och ger tarmfloran dess nödvändiga råfiberandel.

15 kilo säck
 

Marstall Wiesen Chips
Högkvalitativt grovfoder baserat på halm - med "öppnade" cellfibrer !
Lättsmälta fibrer, Lågt proteininnehåll, Mag- och tarmaktivt strukturfoder för hästar som äter hastigt samt problemhästar, Luktar gott, smakligt, och är lätt att tugga
Även ideal grovfoder-/delersättning till seniorhästar
ProCaval-Struktur består i största del av halm med öppnade fibrer. Extruderade halmfibrer binder mer vatten och hjälper till att stabilisera mag-tarm-miljön. Lämpar sig även till hästar som har problem med vatten i avföringen.Dessutom är halmprodukten proteinreducerad och har ett lågt stärkelseinnehåll. ProCaval-Struktur bör fodras uppblött.

15 kilos säck

Amino-Muskel Plus 
för koncentrerad försörjning med essentiella aminosyror. Fodras det 1 - 1,5 timme efter belastning (träning eller tävling), stödjer det en snabbare regeneration av musklerna, samt håller hela muskeluppbyggnaden i optimal form. 

 

Glissando 
Ett rent kollagen (protein) hydrolysat till hästar med värdefulla aminosyror. Idealt för remonter, sport och seniorhästar vid stark belastning av lederna. Även som stödjande näringsförsörjning till stöd och bindväv vid degenererade processer (förslitning, avnötning) samt spatt och artros. 

 

Huf-Regulator 
med organiska spårelement och många andra natur ingredienser. Kan med fördel användas för att förbättra den allmänna hov- och hornkvaliten men även till att stödja den regenererade växten hos hästar som redan har skadade hovar. 
Karens tävling 48 timmar


 

Lein-Distel-Öl -
kallpressad linförolja. Är den ideala, koncentrerade energi- och prestations
tillsatsen till sporthästar. Rik på fleromättade Omega-3-fettsyror och på naturlig vitamin E och är dessutom lättsmält. För pälsglans, prestation och matsmältning. 


 

Darm-Regulator 
är ett foder som hjälper hästen att återställa den optimala tarmmiljön genom ett flertal naturliga och tarmlugnande komponenter. Lämpar sig också för allmänna och skonande återuppbyggnad av tarmfloran t.ex. efter avmaskningar, antibiotika behandlingar etc.

 

Piano -
Det speciella magnesium dietfodret till hästar. Magnesium-Fumarat med värdefulla vitamin B- och E-komplex, kalcium, selen och druvsocker! Beprövat mot tävlingsstress och stress vid resor, nervositet och oro. Hjälper muskel-regenerationen efter belastningar. 

 

Subito
Elektrolyt-tillskott som förnyar de förlorade elektrolyterna efter svett förlust eller vid stark diarée. Subito är vattenlöslig och därför kan tillförseln ske mycket snabbt och praktiskt. 


 

Sonnenlein -
Guldgult linfrö som är en beprövad naturprodukt med en naturlig formel för välbefinnande, motståndskraft och glänsande utstrålning. Slem och kostfiberrik för en hälsosam matsmältning. Rik på Omega-3 fettsyror för vackrare päls och friskare hud. Naturligt vitamin E och ytterligare energi. 

 

Rondo -
Biotinprodukten med zink. För naturligt bra hovar, hår och hud. Även för högdräktiga och digivande ston och föl som växer.

 

Magen-schutz

ExZem Plus 
Naturligt fodertillskott till hästar med allergitendens och hudirritationer. Kristallin, mekaniskt förbehandlad naturlera. Avlastar kroppen från giftämnen för att stärka organismen på bästa möjliga sätt. 

 

Salzstein (med snöre)
Naturligt salt fån Himalaya regionen! Bordssaltkvalitet >97,5 % NaCl. Marstall saltsten är ytterst hårda och därför långlivade.