Cor de Quality Bay (SWB)

Hingst Skimmel f. 2021

e. Cornett du Lys u.Quala - Perigueux

Mankhöjd

Blup:

Cor de Quility Bay 

Meriter:

  • Visad på fölmönstring med 77,2%

Cornett de Lys

En ung, modern superstar som med sin kvickhet, intelligens och ideala språngkurva är ett klart resultat av sin prestationsfulla härstamning. Cornetto Du Lys PS har dessutom en hög ridbarhet.
I slutet av 2019 avslutade han sitt 50-dagars-test i Adelheidsdorf med toppoäng (totalpoäng hoppning 8,5, kapacitet och arbetsinställning 9,0). Cornetto Du Lys PS blev 2019 godkänd för avel inom Oldenburger Springpferdezuchtverband och i februari 2020 blev han även godkänd i Sverige.
Cornetto Du Lys PS är en son från Cornet Du Lys som, tillsammans med Henrik von Eckermann, placerade sig vid Bundeschampionatet (tyska mästerskapen för unga hästar) både som fem- och sexåring och senare i Oldenburg Grand Prix. Med José María Larocca/ARG tog han 2015 lagsilver och en individuell fjärdeplats vid Pan-Am Games. 2016 tävlade ekipaget i OS i Rio/BRA. Cornet Du Lys har på grund av sin sportsliga karriär endast ett fåtal avkommor och Cornetto Du Lys PS är den första godkända sonen.
Morfader framgångsrik med Bastien Freese
Morfadern Centadel är i sin tur en son från Otto Beckers världscupsegrare och EM-vinnare Dobel’s Cento. Centadel tävlade själv framgångsrikt internationellt med Bastien Freese/GER. Till hans avkommor hör Cenbalou/Arne van Heel/NED och Cebalano/Sebastian Kirst/GER.
San Serai – mormoder
Mormodern San Serai Capella tävlades av Otto Becker och Björn Nagel vinstrikt i svåra klasser. Ur henne härstammar även de internationella hopphästarna Cancoon (e. Cartoon)/Andreas Kreuzer/GER, Chapella (e. Chacco-Blue)/Antonio Maurer/MEX och Coupella Z (e. Couletto). I tredje och fjärde led i härstamningen följer Calypso II och Adamo. Mormors moder Aphrodite lämnade svårklasshästen Gino (e. Gourmet).
Ur den hannoveranska stostammen från Narenta härstammar topphästar så som Lento/Rene Tebbel/GER och Landrebell/Dieter Köfler/AUT precis som de godkända hingstarna Skyscraper, Ironman, Annicard, Conen, Sunshine’s V Acht, Graf Sponeck, Dasvidaniva F, Q-Sieben OLD, Zacharias och Herbsttänzer.

Perigueux

Perigueux var den mest framgångsrika sexåriga Hannoverian hingsten 2008 under Joachim Winter och vann senare hopptävlingar i serie. År 2010 tog Eva Bitter över tyglarna och blev mycket framgångsrik med Perigueux i den internationella Youngster Tour 2010. Perigueux avkommor, till exempel Perignon, som rids av Ludger Beerbaum, visar sig innebära deras fars förmåga för hoppet. Många vinster och placeringar i stora internationella mästerskap finns nu i rekordet för denna toppidrottare, och 2013 toppade han och Eva sin karriär tillsammans med titeln tysk mästare. Perigueux far är Celle -hingsten Perpignon, som kommer från en högklassig familj. Hans far, Pilot, är en symbol för Westphalian hopphästuppfödning. Pilot går tillbaka till fullblod Pluchino xx och till G-Hanovierian blod. Perpignons damm, St.Pr.St. Whyoming, är också damm för den nationella mästaren, Placido, och auktionsprisrekord-fastställande Prestige Pilot. Perpignons mormor, Peggy Cup, är en helsyster till hingsten Foxhunter. Perpignon segrade i hoppning till klass S och har trots begränsad avel fått flera hästar framgångsrika upp till avancerad nivå. St.Pr.St. Sensation är nu i hoppning i Italien. Hon är en dotter till springhoppet, Stakkato som var en berömd mästare för de nationella hopphästarna med betyget 9,9 och hade många efterföljande Grand Prix -vinster och placeringar. De äldre avkommorna till Stakkato tävlar nu med stor konsekvens. Perigueux mormor är en dotter till Selle Francais Furioso II. Han överför också sin enastående ridbarhet och talang till sina ättlingar som också är framgångsrika i frihoppningstävlingar och hopphopp.