Zolbritt af Bay (SWB)

Sto Mörkbrun f. 2020

e. Johnson  ue. Firenze - Matador

Mankhöjd

Zolbritt är efter den legendariska hingsten Johnson som är efter Jazz, Flemming, modern Zanzara UW är efter Firenze - Matador II, en stam som talar för sig själv. 

Zolbritt visades som föl med följande poäng:
8    Extriör ( Ädel med naturlig resning)
8    Skritt (Ren och på väg någonstans)
8    Trav (Lätt med god takt)
8    Galopp Rytmisk)
8,5 Allmänt intryck Jämna gångarter)


En ädel 1-åring som har nerärvt sin mammas fantastiska temperament, en rar häst som är behaglig i all hantering.

Fullföräkrad i Agria inkl dolda fel.

Priside: 130.000 inkl moms eller bud.

Blup:

Johnson

Johnson var bejublad segerhingst i dressyr vid den Holländska hingstpremieringen 2005 och han visades  även fram i Tyskland och är godkänd i de flesta Tyska förbund.
Hans härstamning gör honom lätt att kombinera med de dominerande Tyska dressyr stammarna som Donnerhall, Sandro Hit, Rubinstein, Weltmeyer mfl och Johnson är därför ett mycket välkommet tillskott även i den Tyska dressyr aveln
Redan från första början var han mycket efterfrågad av de Holländska och Tyska uppfödarna och efter en fin första säsong på station i Tyskland gjorde  han ett mycket bra bruksprov hösten 2005. Under hela unghäst karriären har  Johnson gått från klarhet till klarhet och I KWPNs Hingstserie 2007-2008 var Johnson i topp i alla  omgångar och låg i klar ledning i klasse M inför finalen ! Hans-Peter och Johnson vann även finalen  i den Bosch och blev överlägsen totalsegrare ! 2010 fick Johnson sitt  genombrott  i internationell svår dressyr med bla en seger i Prix st George vid de  internationella tävlingarna Odense. Vid KWPNS Hingstshow i den Bosch 2011 vann  Johnson för 4e året i rad VHO-trophy i sin klass denna gång Kuren som är den högsta klassen som han säkert tog hem med 77% Vid KWPN premieringen 2011 vann Johnson och Hans-Peter Minderhout återigen högt doterade VHO Trophy, se video nedan på  seger ritten. Johnson inledde 2012 strålande med en seger i första starten i internationell  Prix St.Georges 6 januari på Drachten ICNN. I finalen iIntermediaire Freestyle till musik på söndagen fick Johnson 72,65% och kom tvåa med minsta möjliga marginal. "Jag är mycket nöjd med hur Johnson utvecklas. Han har lätt för passage och gör piaff mycket bra. Jag ser fram emot Johnsons debut i Grand Prix under året men när det blir lämnar jag öppet" .. sa Hans Peter Minderhout  början av sommaren 2013   Nu är han där med råge - Johnson har under höst och vinter 2013-14 etablerat sig i såväl Kur som klassisk Grand Prix med en lång rad framstående placeringar bla 2 andraplatser i Rosenthal och en andra plats i GP Kur Drachten!  Under vårvintern 2014 har Johnson startat tre omgångar i World Cup dressage med fantastiskt resultat! debuten i dessa sammanhang gjordes i Tyska Neumunster och resulterade i en fin 5 plats i World Cup klassen med 78,35% i Scandinavium höjde han sig ytterligare och var 4a i såväl kvalet som World Cup klassen och senast vid Indoor Brabant i den Bosch var han 7a i kvalet och 5a i World Cup klassen med nästan 78%!
Vid World Cup finalen i Lyon kom Jonson på 8 plats! 
På VM i Normandie fortsatte framgångarna och Johnson-Hans Peter tog Brons medalj i Dressyr med det Holländska laget!

Firenze

Firenzes härstamning skulle kunna ”K-märkas”!
Att idag ha sådana legendarer som Florestan I och Donnerhall direkt i sin stamtavla är inte längre så vanligt, men ger en stor säkerhet i avelsarbetet. Detta, i kombination med att både mor, mormor och mormorsmor belönats med utmärkelsen Elit i världens största avelsförbund, talar för att Firenze kommer att sätta rejäla spår i aveln. Han har under den senaste tiden dessutom utvecklats utmärkt med Anna Svanbergs träning och börjar sin tävlingskarriär i sommar.
Vi hade länge velat ha en Florestan-son med snabba, aktiva bakben i vårt hingstprogram och när vi såg Firenze på premieringen i Verden 2007 insåg vi att detta var precis hästen vi sökte. Omnämnandet han fick då han godkändes i Tyskland tycker vi beskriver honom på pricken: ”En långbent, högelegant och modern hingst, korrekt, med vackert huvud, väl ansatt hals och mycket bra sadelläge och kors. En hingst efter två klassiska stämpelhingstar på en mycket förärvningssäker stofamilj som innehåller bra fullblodsinslag. Tre bra gångarter med väl undersatta bakben, mycket god balans och självbärande i alla tre gångarterna”.
Firenze är rejält präglad av morfar Donnerhall och av sin lätta, eleganta mödernelinje och vi känner att vi i Firenze har funnit en idealisk typ-, rörelse- och ridbarhetsförärvare som kommer att sätta många positiva spår i vår avel. Vi är måna om att våra hingstar ska behålla sin lätthet även som fullvuxna. Därför är vi så noga med att ha riktigt bra fullblod i stammarna.
Fadern Florestan I har vunnit särskilt stor popularitet som producent av mycket ridbara prestationshästar. Han är far till mer än 2000 registrerade tävlingshästar, varav åtskilliga vunnit Bundeschampionat, Unghäst-VM och Internationell Grand Prix. Förutom 137 avkommor som vunnit Svår dressyr, har 16 vunnit Svår hoppning och den sammanlagda vinstsumman ligger på 1,62 miljoner euro. Han har 88 godkända söner och runt 220 döttrar har tilldelats statspremie. Florestan var bästa hingst i både hoppning och dressyr i sitt bruksprov med 10 i hoppanlag och 9 i ridbarhet. Han dog i januari 2012, 26 år gammal, efter att ha fått tillbringa sina två sista år som glad pensionär på Landgestüt Warendorf.
Firenzes möderne är mycket meriterat. Modern Dorina har fått statspremie och har gjort bruksprov för ston med resultatet skritt 7,5, trav 8, galopp 8, ridbarhet 8 och hoppning 8. Fyra år i rad har hon segrat på Stutenschau. Dorina är även mor till Firenzes helbror First Dance, som var den dyraste hingsten på Verden-premieringen 2006 (400.000 euro). Mormor Andi har också statspremie och stofamiljen har med sina fina tävlingshästar vunnit många priser.
Donnerhall-blodet har länge varit det överlägset bästa i världen för dressyravel. Själv var Donnerhall länge världens vinstrikaste dressyrhingst. Han vann guld i lag och individuell bronsmedalj i såväl VM 1994 som i EM 1997 och ingick i det vinnande laget i VM 1998. I aveln har Donnerhall grundat en egen dynasti och har idag över 100 godkända söner och 200 avkommor med placeringar i svår dressyr.
Aarking xx användes som prestations- och typförbättrare inom hannoveraner- och trakehneraveln. Han beskrivs i deras hingstbok som en järnhäst, som efter en sexårig karriär på galoppbanan kunde dra sig tillbaka utan skador. Han hade en mycket god ridbarhet, utmärkta rörelser och en imponerande hoppförmåga. Sonen Andretti H reds av Hubertus Schmidt då denne blev tysk dressyrmästare 2007. Aarking xx var nära släkt med OS-vinnarna Ahlerich och Rembrandt.
FIRENZES AVELSKARRIÄR HAR BÖRJAT MYCKET BRA
Landgestüt Marbach (sydtysklands Celle) hyrde Firenze av oss 2008 och han fick en utmärkt första fölårgång i Tyskland 2009. I Sverige föddes hans första föl 2010 och bland de sensationellt fina fölen kvalificerade sig hela 5 stycken till Riksföl, varav en blev vice-champion.
Firenze är mycket snäll att hantera, orädd och modig i terräng. Han är mycket arbetsvillig, fysiskt stark och sund. Därtill har Firenze bra spermakvalitet och mycket hög dräktighet.